Hej og vedkommen hos Hornbæk klinik for fodterapi – til jer som ikke kender mig, så hedder jeg Lisbeth Ericson, og det er mig som er ansvarlig for behandlingerne her på klinikken.

På nuværende tidspunkt har vi desværre lukket, som følge af Sundhedsstyrelsens påbud om at lukke alle klinikker i Danmark, for at minimere smittespredningen af corona virus – og det tager vi selvfølgeligt alvorligt! Men medens vi venter på at verden bliver sig selv igen, og du igen får mulighed for at besøge os her i klinikken, så vil vi gerne hjælpe dig med at tage et skridt imod smertefrihed, også selv om det skridt kun kan blive hjemme på stuegulvet

Vores telefoner er derfor åbne for gratis råd og vejledning hver dag fra kl. 10:00 til 12:00. Så har du problemer med dine fødder, så slå på tråden på 21292001, og så vil vi på bedst mulig måde forsøge at hjælpe dig.

Vi kommer også til at lægge forslag til hvordan du selv kan pleje dine fødder her på hjemmeside, i håb om at det vil give dig inspiration, til at bruge noget af den ekstra tid du pludselig har hver dag, på at gøre noget godt for dine fødder.

De første 5 tips til sunde fødder finder du her:

1. Pak dem rigtigt ind 
Dit skovalg betyder utroligt meget for dine fødders sundhed. De forkerte sko kan nemlig give dig både hård hud, ligtorne og knyster – og det gælder både for de sko du bruger når du er ude og når du er hjemme. Hvis du er i tvivl så læs artiklen her.: https://samvirke.dk/artikler/saadan-finder-du-de-rigtige-sko-guide-til-skojagten#slide-0

2. Brug dem 
Dine fødder har faktisk rigtig godt af at blive brugt. For jo mere du bruger dem, jo mere holder du senerne, musklerne og leddene i gang. Det kan være fint at lave øvelser med fødderne og tæerne, når du alligevel sidder stille foran computeren eller fjernsynet. Så vip med fødderne, krum og stræk eller spred og saml tæerne nogle gange om dagen. Det er også godt til at forebygge åreknuder og blodsprængninger i benene.

3. Frem med grydesvampen 
Er du ejer af en fodfil, skal du lade den finde vej til skraldespanden. En fil giver faktisk mere hård hud, og hård hud er noget af det værste for dine fødder. Det kan udvikle sig til ligtorne eller hælrevner, der kan gøre afsindigt ondt. Så den hårde hud skal væk, men ikke med filen. I stedet skal du tage en helt almindelig grydesvamp med dig i bad og give fødderne en god skrubbetur med den og mild sæbe. Hvis du afslutter dit daglige bad med det, er du faktisk rigtig langt på vejen til sunde og smukke fødder uden hård hud.

4. Smør dem ind 
Som al anden hud, har huden på dine fødder også brug for en fed creme. Hvis du har meget tørre fødder, kan du pakke dem ind i en plasticpose, efter at du har kommet creme på. Det vil sikre at fødderne får al cremen og bliver ekstra blødgjort (husk aldrig at smøre creme imellem tæerne).

5. Husk neglene 
Mange af os springer let hen over negleklipningen på tæerne, fordi det er besværligt at nå helt derned. Hvis du skal klippe neglene rigtigt, skal de klippes lige over eller følge neglens form. Klip allerhelst med en neglesaks, men bruger du en tre-i-en’er skal du sørge for at klippe i mange små klip, så du ikke får skarpe kanter. Og så må du aldrig klippe neglene ned i siderne. Det kan være en god idé at give neglene lidt olie et par gange om ugen.

Det rigtige grej

1. Grydesvampe til at skrubbe hård hud væk med under bruseren.

2. En god, fed creme uden mentol og kamfer, som du kan bruge efter badet og eventuelt om aftenen.

3. En god neglesaks.

4. En negleolie.

5. En god underlak, hvis du bruger neglelak.

Vi glæder os til at se dig når klinikken åbner igen – men indtil da – så besøg os på Facebook eller vores hjemmeside eller ring til klinikken på telefon: 21292001– vi giver råd og vejledning om fødder, pleje og øvelser indtil klinikken lukker op igen.