Fodvorter

Fodvorter er en virus, som man med fordel kan laserbehandle kombinere med medicinsk behandling.

Her i klinikken foretrækker vi behandling med Verrutop® som er et effektivt middel til behandling af vorter.

Vorter er en virus i huden, som medfører hudforandringer i form af små udvækster, oftest på hænder og fødder. De kan sidde enkeltvis eller i grupper, og sidder de under fodsålerne, kan de være ømme, hvis de udsættes for tryk.

Vorter kan smidte ved direkte berøring og indirekte kontakt, fx gennem deling af håndklæder og badesko, eller hvis man går barfodet, specielt hvis gulvet er vådt. Det er almindeligt at man kan smidte sig selv, således at man overføre vortevirussen fra et sted på kroppen til et andet. Du kan begrænse smitten af fodvorter ved at tildække vorterne og anvende badesko.

De fleste vorter forsvinder af sig selv, men det kan tage lang tid (typisk 1-2 år). Der findes ikke en 100% effektiv behandling af fodvorter, og derfor kræver det ofte tålmodighed at få dem behandlet.

Du kan få behandlet fodvorter hos Hornbæk klinik for fodterapi med laserbehandle, Verrutop eller Kryoterapi.

Behandling: Man kan med fordel behandle fodvorter med laser, evt. kombineret med medicinsk behandling. Der sidder normalt en del hård hud på vorten som først skal beskære, inden man påfører et behandlingsmiddel. Derefter dryppes væsken på vortevævet. Behandlingen gentages med et interval på 7 – 14 dage.

Behandlingen er mindre smertefuld end frysning og er derfor velegnet til behandling af vorter hos børn.

Verrutop® er ikke et håndkøbspræparat og behandlingen med dette må derfor kun udføres af praktiserende læger, hudlæger eller af en statsautoriseret fodterapeut. Verrutop® består af en rækkende ætsende væsker og zink.

BOOK DIN TID HER