Virker de gamle husråd mod neglesvamp?

Der findes mange påståede naturlige husråd mod neglesvamp – fra atamon og eddike til aloe vera og tea tree olie – men virker de rent faktisk?

Mange mennesker er ikke klar over, at de har neglesvamp, selvom det er en almindelig sygdom – især blandt den ældre del af befolkningen.

Neglesvamp kan ramme én eller flere negle og udvikler sig som oftest i storetæer og lilletæer. Neglesvamp er typisk smertefri i begyndelsen, men hvis sygdommen ikke behandles, kan symptomerne begynde at forårsage ubehag og gøre det besværligt at gå og stå. Inficerede tånegle vokser sig ofte så tykke, at de er svære at klippe, og det bliver ubehageligt at have sko på. I nogle tilfælde kan neglen løsne sig fra neglelejet, og der viser sig hvide eller gule pletter på neglen. 

Der findes mange anekdoter om, at bagepulver og lignende har svampebekæmpende egenskaber og kan hjælpe mod svamp i neglene – men der findes faktis ikke ret mange videnskabelige undersøgelser der underbygger disse påstande. 

For det at en opløsning har svampebekæmpende egenskaber, betyder ikke nødvendigvis, at den er effektiv til at behandle neglesvamp, eftersom behandlingen skal trænge igennem neglen og behandle både neglelejet (under neglen) og neglen for at fjerne svampen. 

PACT® LED-lysbehandling

Hos Hornbæk klinik for fodterapi behandler vi neglesvamp med PACT® LED-lysbehandling.

Før behandling            Efter behandling

PACT MED er den pt. mest effektive metode til fjernelse af neglesvamp.

PACT står for “Photodynamisk Antimikrobiel Terapi”. Denne metode dræber vira, svampe og bakterier effektivt på og i neglen, uden at påvirke det raske væv. Med den specielle neglesvamp gel der indeholder Toloniumklorid og PACT MED specielle LED lys, dræbes neglesvampen effektivt.

Du kan læse mere om selve behandlingen med PACT MED her: https://fod-terapeuter.dk/behandlinger/neglesvamp/

Så er du træt af neglesvamp? Så book en tid til et eftersyn eller behandling af neglesvamp hos Hornbæk klinik for fodterapi på 21292001 eller via vort online bookingsystem her på siden.